Speciale edities Rondje Rotterdam: Wereldhavendagen


RONDJE ROTTERDAM MET SIMON STOKVIS ‘IN QUARANTAINE’ 7 en 8 september 2019 - 29,50 per persoon inclusief koffie/thee.
Een bijzonder Rondje Rotterdam met Simon Stokvis speciaal ter gelegenheid van de Wereldhavendagen, waarbij we een bezoek brengen aan één van de nog weinig overgebleven plekjes in de Rotterdamse havens met een verbazingwekkend stukje natuur en cultuur. De kosten per persoon bedragen 29,50.
Het Quarantaine-terrein, even ten Noordwesten van Heijplaat, wat omringd is door havens en rivier. De wallekant langs de rivier is voor Rotterdamse begrippen uniek te noemen, er ligt namelijk een strand.In 1934 werd het terrein opgeleverd als locatie, oorspronkelijk bedoeld om besmette zeelieden en de mensen waarmee ze in contact waren geweest te behandelen en te isoleren, echter die functie heeft het uiteindelijk nooit gehad. Het complex bestond uit twaalf verschillende gebouwen die waren gerangschikt rondom een sportveld. Het voormalige ontsmettingsgebouw is thans een Rijksmonument. 

 

Stokvis Wereldhavendagen

In dit speciale twee uur durende Rondje Rotterdam Wereldhavendagen heeft Simon Stokvis zoals altijd weer bijzondere informatie en fantastische anekdotes, waarbij in dit geval de Rotterdamse haven en de ontwikkelingen in de Heijplaat een belangrijke rol zal spelen. De tussenstop is op het Quarantaine-terrein en bestaat uit een rondleiding inclusief koffie/thee en iets lekkers verzorgd door een van de weinige bewoners en tevens kunstenares van het Quarantaine-terrein; Liesbeth Bulk. 

Start en einde bij het ss Rotterdam. We rijden via de Waalhaven naar het Quarantaine-terrein.

Zaterdag 7 september 2019 vertrek 11:00u

Zaterdag 7 september 2019 vertrek 14:00u

Zondag 8 september 2019 vertrek 11:00u

Zondag 8 september 2019 vertrek 14:00u