Skip to main content

  

Rondje Rotterdam met Simon Stokvis

Rondje Rotterdam met Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier de artiest) is een geweldige gebeurtenis, een soort theatervoorstelling "op een touringcar". We gaan door heel Rotterdam, naar Delfshaven, naar Spangen en naar de Reus van Rotterdam. Kortom, een ludieke stadstour in luxe touringcar door Rotterdam onder leiding van Simon Stokvis. Simon heeft niet alleen bijzondere informatie over Rotterdam, ook zingt hij zijn bekende liedjes, zoals "Rotterdam wordt wakker".

Rondje Rotterdam met Simon Stokvis is een heuse theatervoorstelling en wordt dan ook uitgevoerd in een hiervoor speciaal uitgeruste bus. Dat wil zeggen: met grote ruiten, eenvoudige instap en een high-end audio-installatie met de kwaliteit zoals u dat mag verwachten in een theater.

Samen met zijn collega Bep Roodenburg neemt Simon je mee op een bijzondere stadstour door het Rotterdam van heden en verleden. Uiteraard voert de tour langs de belangrijkste iconen van de stad na vertrek bij het ss Rotterdam. Zo komen we langs het nieuwe Centraal Station, De Kuip, de imposante Martkthal, De Erasmus- en Willemsbrug, het historische Delfshaven, de Kubus woningen etc. etc. Simon heeft als hoofredacteur van De Bruine Rotterdammer als geen ander altijd bijzondere informatie over het Rotterdam van nu en het Rotterdam van toen.

Simon Stokvis heeft tientallen anekdotes over bijzondere Rotterdamse gebeurtenissen en Rotterdamse persoonlijkheden. Piet Hein, Bep van Klaveren, Pim Fortuyn of Coen Moulijn? We staan letterlijk stil bij al deze grootheden van de stad. Simon Stokvis maakt er altijd een spektakelstuk van! Deze ontdekkingsreis door Rotterdam is een feest om mee te maken. Dit Rotterdams onderonsje wil je niet missen. Het Rondje Rotterdam met Simon Stokvis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar (niet vanwege het taalgebruik, maar qua concentratievermogen). Deze rijdende voorstelling met Simon Stokvis en zijn collega Bep Roiodenburg duurt 3 uur,begint en eindigt bij het ss Rotterdam en heeft een tussenstop met een kopje koffie/thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

De Route

De bus staat voor de hoofdingang van het ss Rotterdam, is te herkennen aan het logo van Rondje Rotterdam en vertrekt om 13:00 uur. De eerste tussenstop is Delfshaven bij de Pilgrim, Fathers kerk en het standbeeld van Piet Hein. Hierna reizen we langs het voormalig woonhuis van Pim Fortuyn waar wij (indien mogelijk) de bus uitgaan voor een korte wandeling met Simon. Vervolgens rijden we langs het standbeeld van de Reus van Rotterdam, het nieuwe Centraal Station, het standbeeld van Bep van Klaveren, langs de Kralingse Plas en naar één van onze horecapartners voor een tussenstop (rond 15:00 uur). Hier krijg je een kop koffie of thee aangeboden; overige dranken en/of iets erbij kun je ter plekke bestellen en dienen contant te worden voldaan. Vervolgens gaan we op weg naar De Kuip voor een blik op het standbeeld van Coen Moulijn. We naderen het einde van deze bijzondere tour door Rotterdam en dan word je weer afgezet bij het ss Rotterdam. Na de tour kun je eventueel het ss Rotterdam bezoeken, de toegang is vrij. (Eventuele tours aan boord zijn via het ss Rotterdam te bespreken.)

Entertainment:
Tijdsduur:
3 uur
Type:
Bus en wandelen
Horeca:
koffie/thee
Prijs:
vanaf € 51.50 p.p.
 • Rondje Rotterdam met Simon en Bep. Heel erg leuk om te doen. Rondje vliegt voorbij met die mannen. Koffiepauze in schitterend Delfshaven.
  Al Ro
 • Super leuke dag gehad. Simon en Bep deden t geweldig .Heel gezellig ook met de liedjes erbij. Mijn moeder van 92 heeft enorm genoten . Ze herkende Rotterdam niet meer terug. Je komt op plekjes waar je normaal niet zo snel komt . Kortom t was een fantastische dag.
  Li Kan

  Agenda

  Naam
  Datum
  Beschikbaar
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  01-10-2023 13:00
  Uitverkocht
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  08-10-2023 13:00
  5 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  14-10-2023 13:00
  33 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  22-10-2023 13:00
  36 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  28-10-2023 13:00
  45 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  05-11-2023 13:00
  25 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  12-11-2023 13:00
  13 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  18-11-2023 13:00
  42 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  25-11-2023 13:00
  43 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  09-12-2023 13:00
  32 tickets
  Rondje Rotterdam met Simon Stokvis
  17-12-2023 13:00
  49 tickets