Ervaar Rotterdam als nooit tevoren met Rotterdamse artiesten

weblogo

Rondje Rotterdams met Roel Pot

Roel Pot is werkelijk te Rotterdams voor woorden, hij werd bekend als presentator bij RTV Rijnmond waar zijn manier van interviewen opzien baarde bij vriend en vijand. Naast zijn radio en TV presentaties is Roel een meester in improvisatie en heeft daarvoor voor een groep of bedrijf altijd iets moois in petto.

In een Rondje Rotterdams met Roel Pot zoomen we in op Rotterdam en zijn taalgebruik door de jaren heen. Wist u dat de Rotterdamse ‘’zuiderling’’ een totaal andere tongval heeft ‘’als’’ eentje van Crooswijk?! Of die uit Kralingen dan, die versta je toch niet in het hedendaagse “Roffa”. Roel spreekt alle Rotterdamse dialecten (sociolecten) en zijn taalgevoel is bijna tot kunst verheven. Roel heeft zich dan ook ten doel gesteld dat iedereen die meegaat met een Rondje Rotterdams er op zijn minst één nieuw woordje Rotterdams erbij geleerd moet hebben. We gaan via de Afrikaanderwijk -één van de eerste wijken van Nederland waar een meerderheid van de bevolking van allochtone afkomst was- richting Kralingen.

Een gedeelte van Kralingen, Kralingen-Oost, behoort zelfs tot de rijkste stukjes van Nederland. We steken door naar Crooswijk , met een groot industrieel verleden. Er waren veel abattoirs gevestigd, Heineken, Jamin en een grote tramremise. Crooswijk wordt sterk geassocieerd met de ‘’echte, oude’’ Rotterdammer en het Rotterdamse dialect. Via het Noordplein, één van de meest nieuwe hippe plekken van Rotterdam gaan we via het centrum richting Spangen en Delfshaven om vervolgens via deze Westkant weer op Zuid aan te komen.

Tijdsduur
Rondje Rotterdam met Roel Pot duurt ca. 2 uur, afhankelijk van het verkeersaanbod.

Kosten en voorwaarden
De kosten voor een Rondje Rotterdams met Roel Pot bedragen € 23,50 incl. BTW per persoon. Een ticket bestellen is eenvoudig. Je kiest een datum en betaalt op veilige wijze betalen per Ideal. Je koopt een ticket vergelijkbaar met een kaartje voor een theatervoorstelling. Klik hier voor de voorwaarden. Tijdens het Rondje Rotterdam is het niet toegestaan om honden mee te nemen in de bus. De tour is tevens ook geschikt voor mensen die mindervalide of slecht ter been zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Online tickets

 

SFbBox by website